Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arkitektur

Nytänkande samarbete ska ge helhet

Publicerad: 19 augusti 2008, 12:57

Tre företag i byggbranschen har inlett ett samarbete för att ge kunderna ett mer komplett erbjudande i byggprocessens tidiga skede. Det är ingenjörskonsultföretaget Reinertsen, Mats & Arne Arkitektkontor och Rådhuset Arkitekter som skapat en gemensam plattform med Göteborg som bas för samarbetet.


Reinertsen Sveriges vd David Hellström säger att man tillsammans erbjuder en helhet, där planering, arkitektur och projektering ingår.

Rådhuset Arkitekter i Uddevalla arbetar med mark- och bebyggelseplanering, medan Mats & Arne Arkitektkontor i Stenungsund ritar byggnader. Genom samarbetsavtal med Reinertsen etablerar sig de båda arkitektföretagen i Göteborg med en grupp medarbetare i Reinertsens nya lokaler vid Lilla Bommen. Målet är att bygga upp en större verksamhet som omfattar omkring femton personer.

- Vi ökar våra möjligheter att delta i uppdrag som spänner över fler moment i byggprocessen. Många beställare frågar efter ett helhetspaket, det kan vi ge nu, säger Per-Allan Olsson, samhällsplanerare och marknadsansvarig på Rådhuset Arkitekter.

Arne Algeröd, vd för Mats & Arne Arkitektkontor säger att förutom att vi får tillgång till nya och spännande kundgrupper så ökar också marknadspotentialen rent geografiskt tack vare den fysiska placeringen i Göteborg.

Samtliga tre företag är i en expansiv fas. Så till exempel har Reinertsenkoncernen stora kunder både i Norge och internationellt. Ett färskt exempel på samarbetet är Sveriges första flytande hotell vid Klädesholmen utanför Tjörn, ett projekt som ”sjösätts” i samband med hummerpremiären. Ett annat aktuellt projekt är samarbetet med det stora bostadsområde som byggs på Västra Hallarna utanför Stenungsund.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.