Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arkitektur

Ralph Erskine och Bengt Lindroos i två nya arkitektböcker

Publicerad: 11 september 2008, 09:21

Arkitekterna Ralph Erskine och Bengt Lindroos presenteras i två nya arkitektböcker utgivna av Arkitektur Förlaget. Böckerna som ger en närgången och intressant skildring av de två arkitekternas verksamhet ges ut i slutet av denna månad.


Det var 1939 som en 26-årig Ralph Erskine kom till Sverige från London, lockad av ett Sverige som framstod som öppet för modernismens arkitektur. Han blev kvar i Sverige ända till sin bortgång 2005. Under alla år var han en stark och tydlig röst för en arkitektur som tjänade människan och särskilt de mindre bemedlade. Hans expressiva formspråk blev hans uppskattade signum både här hemma och internationellt.

I boken The Architecture of Ralph Erskine presenteras några av hans viktigaste byggnader i bilder tagna av arkitekturfotografen Åke E:son Lindman. Peter Davey och Olof Hultin tecknar var sitt porträtt av ett konstnärskap som inspirerat många arkitekter världen över.

Bengt Lindroos, född 1918, är en av Sveriges mest namnkunniga arkitekter. I går utsågs också hans skapelse Kaknästornet som en av sju underverk av tidningen Betong på en stor galakväll på Berns. Bengt Lindroos verkförteckning spänner över mer än sju decennier och omfattar alla byggnadstyper, små som stora. Boken om Bengt Lindroos, Att vara arkitekt kan vara…, ger en egen närgången och personlig skildring om rollen som arkitekt och mycket mera.


Fakta The Architectur of Ralph Erskine
Utgivare: Arkitektur Förlaget
Språk: Parallella texter på svenska och engelska
Pris: 264 kr plus moms

Fakta Att vara arkitekt kan vara…
Utgivare: Arkitektur Förlaget
Pris: 498 kr plus moms.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.