söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Arkitektur

Ramboll rekryterar arkitekt som kan handel

Publicerad: 20 februari 2018, 08:14

Per Norbergs roll på Ramboll blir bland annat att att leda de större projekten och att jobba tillsammans med kunder i tidiga skeden.

Per Norberg har rekryterats till Ramboll och en tjänst som Senior Department Advisor.

Ämnen i artikeln:

Rambollarkitekter


Per Norberg har bland annat jobbat med stora projekt för Ikea Centres, Grand Samarkand i Växjö, och Citygallerian Utopia i Umeå och haft egen verksamhet inom fastighetsutveckling. Han kommer närmast från Arkitekterna Krook & Tjäder där han var ansvarig för kompetensområdet handel i koncernen. Han har även varit anställd på Ågren som chefsarkitekt men lämnade företaget som sedan blev en del av Ramboll.

Nu återvänder han alltså till Ramboll för tjänsten som Senior Department Advisor.

– Jag valde att gå till Ramboll eftersom jag tror att kompetensen inom affärsområdet Retail Planning & Architecture tillsammans med styrkan och bredden av Ramboll som företag ger förutsättningar att delta i och genomföra intressanta och bra projekt där människor kan utvecklas. Arkitekturen är en avgörande komponent som bidrar till upplevelsen av platser och miljöer. Detta blir allt viktigare då butiker och platser för handel allt oftare bildar våra naturliga mötesplatser, säger Per Norberg.

Per Norbergs roll blir att leda de större projekten och att jobba tillsammans med kunder i tidiga skeden. Han ska också vara stöd och rådgivare till affärsområdets samtliga projekt. En annan viktig uppgift blir att jobba med projektutveckling, planering och arkitektur och arbeta för att dessa delar bildar en fungerande helhet.

– På sikt ser jag att man bör bredda affärsområdet och arbeta mot flera typer av kunder och uppdrag för att fortsätta att utvecklas och ligga i framkant. Handeln har alltid varit i förändring och krävt ett öppet sinne. Det krävs en förståelse för handlare, kunder och dynamiken dem emellan, för att kunna utveckla nya och intressanta platser som attraherar både besökare och handlare, säger Per Norberg.

Annki Cedervall, affärsområdeschef för Retail Planning & Architecture på Ramboll kommenterar rekryteringen.

– Per Norberg är en mångsidig arkitekt som har ett gott rykte i branschen då han tagit fram bra lösningar i projekt till några av våra största kunder. Jag ser fram emot att jobba tillsammans med Per och att utveckla vår affär och komma närmare våra kunder i en gemensam förståelse för vad besökarna i deras fastigheter önskar.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev