söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Arkitektur

Sandell ska vässa Bokloks yttre

Publicerad: 10 mars 2020, 15:01

Boklok ska vässa sitt erbjudande när det gäller exteriör design och inleder nu ett samarbete med den kända arkitekten Thomas Sandell.

Ämnen i artikeln:

arkitekter

AJ

Andreas Jennische

andreas.jennische@fastighetsnytt.se


Jan Egerstedt, produktutvecklingschef på Boklok, säger i ett pressmeddelande att det nya samarbetet ska utgå från hållbarhetstanken.

– Vi gör många uppskattade projekt här på Boklok, men nu behöver vi stärka och kvalitetssäkra vårt utbud ännu mer. Det handlar om att med små medel göra stor skillnad ur ett estetiskt perspektiv och då i första hand gällande exteriören på våra hus – samtidigt som vi har ett stort hållbarhetsfokus. Där tror vi att Thomas Sandell kommer att vara en stor tillgång, säger han i en kommentar.

Ett designsamarbete

Bokloks mål är att vara klimatneutrala 2035. Ett mål som kräver omställning. Enligt Thomas Sandell kan design och utformning göra stor skillnad när det gäller att skapa klimatsmarta bostäder.

- Jag ser det här som ett designsamarbete. Boklok är välproducerade hem och alla delar finns på plats. Det som behövs är att se över sammansättningen av komponenterna för att få en ännu bättre helhet. Egentligen rör det sig om detaljer såsom hur husen landar på tomten, loftgångarnas utformning, komplementbyggnader och utomhusmiljöer. Genom att förfina designen kan vi skapa en produkt som når hela vägen in i mål, säger Thomas Sandell i ett pressmeddelande.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev