Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arkitektur

Skogvaktarstuga tog priset

Publicerad: 6 mars 2008, 13:44

Tidskriften Arkitekturs Debutpris 2007 går till Petra Gipp och Katarina Lundeberg för en skogvaktarstuga, strax öster om världsarvet Grimeton utanför Varberg.


Juryns motivering lyder: "Ett litet och välstuderat projekt som skickligt tar till vara platsens egenskaper, inte minst genom en inlevelsefull planlösning som väver samman ute och inne."
- Vi är verkligen glada över äran och för att juryn sett kvaliteterna i ett så strävt projekt, säger Petra Gipp och Katarina Lundeberg, som tillsammans driver det nystartade arkitektkontoret Strata arkitektur i Stockholm.
Konkurrensen var i år ovanligt hård. Juryn bestående av tidskriftens Arkitekturs redaktion valde att lyfta fram hela fjorton finalister till priset. Alla medverkande presenteras i Arkitektur 6/07.
- Jämfört med tidigare år fick vi denna gång in väldigt många bra projekt. Det vittnar om en bra återväxt inom svensk arkitektur, säger Arkitekturs chefredaktör Olof Hultin.
Arkitekturs Debutpris är på 25 000 kronor. Enligt statuterna ska priset gå till en arkitekt i början av sin karriär, som under eget ansvar, men inte nödvändigtvis med eget kontor, idégivit och projekterat en byggnad eller anläggning. Det är fjärde gången priset delas ut.

MARIANNE SILÉN

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.