fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Arkitektur

Stockholms slott får egen arkitekt

Publicerad: 17 april 2018, 12:16

Bo Hofsten på White är utsedd till ny slottsarkitekt för Stockholms slott. Foto: Anders Bobert

Bo Hofsten på White är utsedd till ny slottsarkitekt för Stockholms slott.

Ämnen i artikeln:

slottsarkitektStockholms slottWhite ArkitekterBo Hofstenarkitekter


Bo Hofsten ska vara rådgivare i alla frågor som rör underhåll och utveckling av den kulturhistoriska miljön på Stockholms slott. Uppdraget är på tre år med möjlighet till förlängning i sex år, uppger White.

Bo Hofsten har arbetat som restaureringsarkitekt sedan 1980-talet och de senaste åren med ett antal husarkitektuppdrag för Statens fastighetsverk, exempelvis Kungliga Operan, Nationalmuseum och olika uppdrag gällande de svenska ambassaderna i Oslo och Helsingfors.

Stockholms slott är statligt byggnadsminne och ett av Sveriges viktigaste besöksmål. Slottet ägs av staten och förvaltas av Statens fastighetsverk (SFV) som ansvarar för att säkerställa underhåll och utveckling av byggnader och verksamheter. Till sin hjälp har SFV förutom den nyligen utsedde slottsarkitekten ytterligare en slottsarkitekt som enbart ansvarar för den nu pågående fasadrestaureringen.

Arbetsgruppen från White består förutom Bo Hofsten av restaureringsarkitekt Ulrika Romare, byggnadsantikvarie Jan Perotti, inredningsarkitekt Olle Gustafsson och miljöexperten Rikard Nygren.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev