Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arkitektur

Svensk vinst vid festival i Singapore

Publicerad: 7 oktober 2014, 10:06

Bild 1/2  Förslaget Linköping Centralstation är resultatet av en internationell arkitekttävling för utformningen av Linköpings nya resecentrum.

Foto: Metro Arkitekter

Förslaget till Linköping Centralstation är en av vinnarna i World Architecture Festival, WAF, i Singapore. Stationen vinner kategorin Infrastruktur för framtida projekt.


Ämnen i artikeln:

SwecoWorld Architecture FestivalLinköpingMetro ArkitekterRundquist ArkitekterRamboll

Enligt Jan Mattsson, vd för Sweco Architects, är vinsten betydelsefull för hela den svenska arkitektkåren.

– Det är ett stort erkännande att den internationella juryn väljer Linköping Centralstation bland alla kompetenta bidrag. WAF är en viktig arena där hela världens arkitekter möts, och att ta hem vinst i ett sammanhang som detta är betydelsefullt både för oss som företag och för hela den svenska arkitektkåren, säger han.

Förslaget till Linköping Centralstation är resultatet av en internationell arkitekttävling för utformningen av Linköpings nya resecentrum. Bakom förslaget står Metro Arkitekter, som är en del av Sweco-koncernen, och Rundquist Arkitekter, i samarbete med Sydväst Landskapsarkitekter, Buro Happold och Ramböll.

Elin Bennewitz

Reporter

elin@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.