Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arkitektur

Sveriges Arkitekter i en ny roll

Publicerad: 6 mars 2008, 13:44

Det ordnas fler arkitekttävlingar än kanske någon gång tidigare. Det skriver Sveriges Arkitekter i sitt nyhetsbrev. Sveriges Arkitekter får alltfler uppdrag och förfrågningar.


Fler byggherrar väljer att vända sig till Sveriges Arkitekter för att få hjälp med programskrivning och för att lägga upp en bra tävlings- och upphandlingsprocess. Därmed har, skriver man vidare, Sveriges Arkitekter fått en ny roll som samarbetspartner till byggherrar, en roll som går långt utöver den traditionella uppgiften att godkänna program, föreslå juryledamöter och vara jurysekreterare.
Tävlingar under bedömning är tillbyggnad av Stockholms Stadsbibliotek samt Psykiatrins Hus i Uppsala. Tävling om nytt torg i Täby pågår. Kommande tävlingar är en stor stadsutveckling (H+) i Helsingborg, med en yta dubbelt så stor som centrala Helsingborg, samt en allmän arkitekt- och designtävling om fastighetsboxar i flerfamiljshus.
Avgjorda tävlingar är: Nässjö, Gambrinus stadssida, Björkdahl Englund Arkitekter, nya entréer till Skuleskogens nationalpark, Andersson Jönsson Landskapsarkitekter/Formverkstan Söder, Stendörrens naturum, Nyköping, Wingårdh/NOD, Naturum Kristianstads Vattenrike, White Arkitekter och Smålands Musik och Teater, Jönköping, Wingårdhs.

MARIANNE SILÉN

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.