Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arkitektur

Swecos arkitekter formger svensk paviljong i Shanghai

Publicerad: 30 oktober 2008, 10:11

Swecos arkitekter har fått uppdraget att designa den svenska paviljongen på nästa världsutställning. Expo 2010 i Shanghai.


- Sverige är världsledande inom lösningar för miljö och hållbar utveckling och Swecos arkitekter har en djup kunskap på området. Vår paviljong kommer naturligtvis att uttrycka detta genom sin form, helt i linje med temat för Världsutställningen som är ”better city – better life”, säger Jan Mattsson, vd för Swecos arkitektverksamhet.

Världsutställningen Expo 2010 arrangeras i Shanghai den 1 maj – 31 oktober 2010. Det väntas över 200 deltagande länder och organisationer och omkring 70 miljoner besökare.

- Vi är otroligt glada och stolta över att ha fått uppdraget. Sweco har lång erfarenhet av att arbeta i Kina och vi har byggt upp en gedigen kompetens genom prestigefyllda projekt där, säger Jan Mattsson vidare.

Swecos verksamhet inom arkitektur är en av Europas största och mest omfattande med över 400 medarbetare i Sverige, danmark och Finland. Företaget har arbetat med att utveckla bostadsområden och hela eko-städer i Kina under de senaste åtta åren.

MARIANNE SILÉN - marianne@byggindustrin.com

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.