Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arkitektur

Tengbom jobbar med världsutställningen i Shanghai 2010

Publicerad: 2 oktober 2008, 13:19

Tengbom har tillsammans med Springtime, Futurniture och Eastwei fått uppdraget att utforma den svenska utställningen vid världsutställningen i Shanghai 2010.


Tengbom har varit framgångsrika beträffande upphandlingen i både del 1, paviljongen, och del 2, utställningen, vid världsutställningen och har även på kort tid parallellt erhållit ytterligare ett antal uppdrag avseende kommersiella fastigheter i Kina som ska genomföras under samma period.

- Vi är mycket glada för att vi får förmånen att delta i så många intressanta projekt i Kina och hade även gärna velat anta utmaningen att rita den svenska paviljongen, vars upphandling vi vann. Projekten, några pågående och några i uppstartsskede, visar sig dock sammanfalla i tid och vi väljer därför att ej ta oss an uppdraget att utforma den svenska paviljongen, säger Magnus Meyer, vd för Tengbom.

- Vi har valt att fokusera vår kraft på utställningen, som utgör del 2 i upphandlingen, och som har en mer utdragen tidsplan, samt våra övriga pågående uppdrag i Kina. Tillsammans med Springtime, Futurniture och Eastwei står vi för en väl förankrad kompetens som har goda förutsättningar att skapa den bästa utav utställningar.

marianne silén - marianne@byggindustrin.com

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.