Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag12.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Arkitektur

Tengbom öppnar kontor i Kalmar

Publicerad: 6 Mars 2008, 13:44

Tengbom, ett av Nordens ledande arkitektföretag, förvärvar Arkoteknik Arkitekter och Ingenjörer i Kalmar. Affären innebär att Tengbom får sitt sjätte kontor i Sverige.


Arkoteknik är ett av de ledande arkitektkontoren i Kalmar, och har lång erfarenhet inom såväl arkitektur som byggledning. Kompetensområdet är brett och innefattar såväl kommersiella lokaler och bostäder som infrastruktur. Verksamheten kommer drivas vidare under namnet Tengbom Arkoteknik Kalmar.

Tengbom och Arkoteknik har under en längre tid samarbetat kring flera projekt i Kalmar-regionen, bl a Kalmar Arena. Som en del i Tengbom kommer Arkoteknik fortsättningsvis kunna erbjuda alla typer av arkitekttjänster på den lokala marknaden i Kalmar-regionen.

- Regionen kring Kalmar är ett expansivt område med stor potential. Med denna affär stärker vi vår ställning och får en närhet till aktörerna i regionen, kommenterar Magnus Meyer, vd för Tengbom.

MARIANNE SILÉN

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.