Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arkitektur

Tengbom vinner arkitekttävling för skola

Publicerad: 20 mars 2014, 14:45

Nya Grevegårdsskolan omfattar en ny F-9 skola, en förskola med fem avdelningar samt en idrottshall. Illustration: Tengbom

Tengbom vinner arkitekttävlingen för nya Grevegårdsskolan i Göteborg. Deras förslag ”Mångsida” är inspirerat av hexagonens form.


Ämnen i artikeln:

arkitekter

Projektet Grevegårdsskolan omfattar en ny F-9 skola, en förskola med fem avdelningar samt en idrottshall. Tävlingen utlystes av Göteborgs stad i september 2013. Uppdraget var att hitta en lösning för hur de olika verksamheterna kan samlas i samma fastighet.

– Vår idé var att försöka skapa en skola som ska andas tydlighet och identitet. Det är en öppen och mångsidig byggnad med en form inspirerad av hexagonens olika riktningar, säger Lina Swanberg, studiochef för utbildning och byggnadsvård på Tengbom.

I Juryns motivering står bland annat att Tengboms idé ger en tydlig struktur med fina uterum samt goda samband såväl inom byggnaden som mellan ute och inne.

Elin Bennewitz

Reporter

elin@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

arkitekter

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.