Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arkitektur

Unga nordiska arkitekter ställer ut

Publicerad: 23 oktober 2013, 13:33

Trettiotvå svenska, norska och finska arkitektkontor förmedlar under rubriken Light Houses sina idéer om vad arkitektur kan vara på Arkitektur- och designcentrum i Stockholm.


Light Houses är en uppdaterad version av den samnordiska utställning som gjordes för Arkitekturbiennalen i Venedig 2012.

Utgångspunkten då var både 50-årsjubileet av Sverre Fehns nordiska paviljong i Venedig och biennalens allmänna tema ”common ground”

– Tanken är att låta allmänheten ta del av dagens utveckling inom arkitekturområdet. Det är 32 arkitektkontor och 32 tankar om vad arkitektur kan vara. Vi har sagt att det skulle vara yngre arkitekter och då framför allt att de tänker på ett ungt sätt, säger curatorn Peter MacKeith, professor i arkitektur vid Sam Fox School of Design & Visual Arts, Washington University i St Louis, Missouri.

– De olika kontoren har fått visa upp sina intentioner i kondenserad form inom ramen för en kubistisk yta på 60x60x60 centimeter, säger Peter MacKeith som pendlat mellan USA och Finland sedan början av 1990-talet.

Light Houses, som är producerad av Finlands arkitekturmuseum under ledning av Peter MacKeith visas på Arkitektur- och designcentrum mellan den 15 oktober 2013 och 16 februari 2014.

Per Hindersson

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.