Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arkitektur

White ritar ny avdelning för operation

Publicerad: 28 mars 2014, 09:27

White får uppdraget att rita en ny operationsavdelning vid Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge. Projektet är en kombinerad ny- och ombyggnation.


Whites uppdrag omfattar dels en ombyggnad av huset för pre- och postoperation samt förlossning och dels en ny byggnad med operationssalar och sterilcentral. Totalt omfattar projektet cirka 33 000 kvadratmeter.

Den nya operationsavdelningen ska vara klar att tas i drift 2018. Stockholms läns landsting investerar totalt cirka 1,6 miljarder kronor i projektet.

– Whites specialister på vårdlokaler i kombination med vår erfarenhet från några av Sveriges största vårdbyggen gör att vi kan korta genomförandetiden väsentligt, säger Anna Montgomery, arkitekt för projektets förstudie och utvecklingsansvarig för vård på White.

För att korta projekttiden använder White en metod som de utvecklade vid bygget av Nya Karolinska Solna. Metoden sparar tid genom att huset byggs parallellt med att verksamheten utvecklas.

Elin Bennewitz

Reporter

elin@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.