Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arkitektur

Wingårdh vinner arkitekttävling för Liljevalchs

Publicerad: 27 februari 2014, 09:42

Wingårdh Arkitektkontor, genom Gert Wingårdh och Ingegerd Råman, vinner Stockholm stads arkitekttävling för en tillbyggnad av Liljevalchs konsthall.


Hedersomnämnande går till Gipp/Nordfjell/Nordgren och till Snøhetta. Totalt deltog fem arkitektteam i tävlingen.

Syftet med tillbyggnaden är att höja standarden och öka utställningsmöjligheterna i konsthallen. Den nya tillbyggnaden beräknas vara klar våren 2017.Juryns motivering lyder:

”Ett förslag som med ett lätt och lekfullt uttryck anknyter till Liljevalchs folkliga anda. Tillbyggnaden har skickligt utförda ljusinsläpp till de stora utställningshallarna och gör det möjligt att variera utställningar flexibelt och varierat. Juryn ser ett lyckat samarbete mellan konstnär och arkitekt i den särpräglad fasadlösning som bryter dagsljuset i olika toner. Den lovar en vacker, glittrande och varierad färgsättning. Fasadens karaktär av snillrik lekfullhet och hantverk stämmer väl överens med Liljevalchs tradition.”

Elin Bennewitz

Reporter

elin@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.