Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Brott & straff

Belstroj: ”Förhoppningsvis drar våra beställare egna slutsatser”

Publicerad: 26 november 2020, 21:06

Förvaltningsrättens dom att det var rätt att utesluta stomentreprenören Belstroj, trots att deras anbud var lägst, från ett av deras projekt ligger fast. Belstroj anser inte att domen är prejudicerande. Bilden har inte med det aktuella fallet att göra.

Foto: Mattias de Frumerie

Belstrojs vd Peter Kolare tycker det är mycket tråkigt att förvaltningsrätten nekat företaget att överklaga Stockholmshems beslut att utesluta dem ur en upphandling. Han hade gärna sett att frågan prövats hela vägen upp i Högsta domstolen.


Ämnen i artikeln:

StockholmshemsvartjobbUpphandling

Han förklarar den första händelsen som ligger till grund för uteslutandet, domen från 2014 där en av Belstrojs företrädare dömdes för brott mot utlänningslagen, som ett oaktsamhetsbrott och ärligt misstag.

Fortsätt läsa –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Byggindustrin Insikt - affärsnytta & fördjupning i din inkorg varje vecka
Vårt exklusiva magasin

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 995 kr/år (ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala innehåll, vår omvärldsbevakning och vårt magasin. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.