Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Brott & straff

BI och Byggnads samverkar mot svartjobb

Publicerad: 4 mars 2013, 09:23

Byggnads har lagt ett omfattande strejkvarsel. Hårda ord utväxlas mellan Sveriges Byggindustrier, BI, och Byggnads. Men det hindrar inte de två organisationernas ledare från att göra ett gemensamt utspel.BI:s vd Ola Månsson och Byggnads ordförande Johan Lindholm har tillsammans skrivit en artikel på Dagens Industris debattsida, publicerad den 4 mars.


Under rubriken ”Vi säger ja till månadsrapportering” skriver de två artikelförfattarna att den ekonomiska brottsligheten med svart arbetskraft hotar att konkurrera ut de seriösa byggföretagen. Tillsammans kräver Ola Månsson och Johan Lindholm lagändringar för att få månatliga skatteinbetalningar på individnivå och oanmälda arbetsplatsbesök av Skatteverket.

Artikeln avslutas: ”Vi har inget emot ökad administration om detta leder till att hålla borta den ekonomiska brottsligheten från vår sektor.”

BJÖRN DICKSON - bjorn@byggindustrin.com

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.