Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Brott & straff

Bostadsbolag inleder samarbete med Fair Play Bygg

Publicerad: 20 maj 2020, 12:27

”Brister i arbetsvillkor och säkerhet kan vi inte acceptera”, säger Botkyrkabyggens vd Chris Österlund. Nu inleder bostadsbolaget ett samarbete med Fair Play Bygg.

Foto: Anders Siljevall

Allmännyttiga bostadsbolaget Botkyrkabyggen startar ett samarbete med Fair Play Bygg. Informationsskyltar på arbetsplatser skapa sundare och tryggare byggen.


Ämnen i artikeln:

BotkyrkabyggenFair Play Bygg

Fair Play Bygg tar emot tips om till exempel fusk med arbetsgivaravgifter, mutor, svartarbete, skattefusk, bedrägerier, medarbetare utan arbetstillstånd och allvarligare arbetsmiljöbrott.

LÄS MER: Corona stävjar inte svartjobben 

Botkyrkabyggen kommer att sätta upp skyltar om Fair Play Bygg på arbetsplatser där det pågår olika typer av byggarbeten beställda av bostadsbolaget. På så vis blir det lättare för de som arbetar på bygget att lämna in anonyma tips om misstänkt brottslighet som sedan utreds av Fair Play Bygg.

– Delar av byggbranschen runtom i landet har tyvärr brister i arbetsvillkor och säkerhet. Sådana förhållanden kan inte Botkyrkabyggen acceptera. De som bygger och renoverar våra fastigheter ska självklart ha en god arbetsmiljö och arbetet ska bedrivas på ett korrekt sätt, säger Chris Österlund, vd för Botkyrkabyggen, i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Ny rapport: Byggbranschen jobbar hårt 

Peter Leander, projektledare för Fair Play Bygg, säger att det är glädjande att Botkyrkabyggen vill samarbeta.

– Byggnads Stockholm-Gotland och Stockholms Byggmästareförening, som finansierar Fair Play Bygg, är väldigt måna om att byggbranschen hålls ren från brottslighet, ännu mer så när det handlar om offentligt finansierade byggen. Därför är det glädjande att Botkyrkabyggen vill inleda ett samarbete med Fair Play Bygg, säger Peter Leander.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.