Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Brott & straff

Byggettan upprörda över Lavals nya krav

Publicerad: 14 maj 2008, 13:08

– Jag tycker det är väl magstarkt, säger Byggettans ordförande Johan Lindholm om Lavals krav på 2,8 miljoner kronor i skadestånd.


Frågetecknen kring vad som händer med den svenska modellen och kollektivavtalen måste rätas ut innan Sverige godkänner Lissabonfördraget. Det anser Johan Lindholm som är Byggettans ordförande. Men nu skjuts enligt honom fokus från denna viktiga fråga i och med att Laval har begärt ett högre skadestånd.

– Istället för att diskutera sakfrågan om hur den svenska modellen ska bevaras hamnar vi nu i en fråga om hur mycket facket ska betala i skadestånd. Jag tycker det är väl magstarkt, säger Johan Lindholm, Byggettans ordförande.

Johan Lindholm vill att svenska kollektivavtal ska gälla i Sverige. Byggettan har startat ett upprop för den svenska modellen.

– Med många namnunderskrifter från Sveriges löntagare hoppas vi få arbetsmarknadsministern att sluta gömma sig bakom en utredning som tar alldeles för lång tid. Och under tiden ska vi bara vara nöjda och betala skadestånd, trots att vi följt gällande regler. Det är inte rimligt, säger Johan Lindholm.

Johanna Åfreds

Reporter

johanna@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.