fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Brott & straff

Daniel Kindberg frias i hovrätten

Publicerad: 3 december 2021, 12:30

Daniel Kindberg frias i Hovrätten för Nedre Norrland. Foto: Östersundshem

Daniel Kindberg dömdes till tre års fängelse för ekonomisk brottslighet. Nu häver hovrätten tingsrättens beslut och friar fastighets- och fotbollsprofilen och de medåtalade på alla punkter.

Ämnen i artikeln:

Daniel Kindberg

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


I slutet av 2019 dömde Ångermanlands tingsrätt fotbollsprofilen Daniel Kindberg till tre års fängelse grov trolöshet mot huvudman, medhjälp till grov trolöshet mot huvudman, grovt bokföringsbrott och medhjälp till grovt bokföringsbrott. Dessutom belades han med näringsförbud i fem år.

Kindberg åtalades efter att ha slussat pengar från det kommunala bostadsbolaget Östersundshem, där Kindberg var vd, till fotbollsklubben där han var ordförande. Detta gjordes genom att en företagare skickade luftfakturor, via ett dotterbolag till Peab, till Östersundshem. Pengarna landade till slut i Östersunds FK:s underhållsbolag Driftaren eller gick direkt till klubben som sponsring. Totalt handlar det om cirka 15 miljoner kronor.  

LÄS ÄVEN: Belstroj frikänns i tingsrätten

Härvan nystades upp under 2018 då Kindberg delgavs misstanke om grovt bedrägeri och medhjälp till grovt bokföringsbrott. Åtalade i målet var även den fakturerande företagaren och en projektchef på Peab som ska ha godkänt fakturorna.

Domen överklagades till Hovrätten för Nedre Norrland, som under fredagsförmiddagen meddelade att såväl Kindberg som den medåtalade företagaren frias på samtliga åtalspunkter, rapporterar bland andra DN.

Den så kallade ”Peab-mannen”, som också dömdes i tingsrätten, avled i januari 2021.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev