Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Brott & straff

Ett steg närmare en bransch utan svartarbete

Publicerad: 23 januari 2013, 18:14

Företrädare för arbetsgivare i byggbranschen konstaterar med tillfredsställelse att finansdepartementets utredning och skatteutskottets ställningstagande om närvaroliggare i byggbranschen är på plats, skriver Sveriges Byggindustrier, BI, i ett pressmeddelande.


BI menar att det nu är väsentligt att branschen involveras i arbetet och ser fram emot att få ett fungerande och rättssäkert kontrollsystem i kampen mot svartarbete och ekonomisk brottslighet.

– Detta är ett mycket viktigt steg i vår strävan att få bort oseriösa företag från vår bransch och vi ser fram emot att tillsammans i branschen stötta finansdepartementet med att ta fram ett förslag som är praktiskt tillämpbart, säger Ola Månsson, vd Sveriges Byggindustrier.

– Det är utmärkt att det finns ett stort politiskt engagemang i frågan. Att utredaren ska samråda med branschen är en förutsättning för att detta ska bli bra, säger Jan Siezing, vd Elektriska Installatörsorganisationen, EIO.

Redaktionen

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.