torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Brott & straff

Färre stölder i april

Publicerad: 8 maj 2020, 13:13

Antalet anmälda brott i april 2020 har minskat med 5 procent, jämfört med i april förra året, enligt statistik från Brottsförebyggande rådet, Brå.


Nomi Melin Lundgren

nomi@byggindustrin.se


Brottsförebyggande rådet, Brå, har gjort en första översiktlig översyn av konsekvenser av coronapandemin också syns i den preliminära statistiken anmälda brott. Preliminärt så ser man en nedgång i antalet anmälda brott, men utvecklingen skiljer sig åt mellan olika brottsslag.

I statistiken över anmälda brott redovisas dels efter inbrottsstöld från industri etcetera, dels efter övrig stöld från industri etcetera, där byggarbetsplatser ingår.

– Man kan se att anmälningarna för båda redovisningarna ökade något i mars i år jämfört med mars 2019, men minskade i april i år jämfört med april 2019, med - 10 procent respektive - 22 procent. De minskade även jämfört med mars i år, säger Åsa Lennerö, biträdande enhetschef på enheten för Rättsstatistik.

Om minskningen i april är en effekt av coronapandemin är inte möjligt att avgöra med säkerhet, för det krävs fördjupade studier, men det kan vara så.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev