Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Brott & straff

Felkonstruktion bakom läckage i Skule Naturum

Publicerad: 2 augusti 2009, 08:02

Förra veckans skyfall i Ångermanland läckte det återigen in vatten i Naturum invid Skulebergets fot. Sedan invigningen av Naturum i Skule har brister upptäckts under efterbesiktningar av bygget.


Senast i april gjordes en garantibesiktning av fastigheten, och enligt Jörgen Eurenius, fastighetschef vid Kramfors kommun finns ett antal brister som man inte kommit till rätta med; Det är två läckagehistorier, det ena vid de två tornen där det är ett glastak, där man ganska snart upptäckte läckage, men det har åtgärdats. Det andra problemet är att det läckte in i takfoten i varje skarv vid takfotselementen. Där för kommunen en diskussion med arkitekten då man anser att det är en felkonstruktion och inte fyller de uppsatta kraven.

Enligt fastighetschef Eurenius ska länsstyrelsen följa upp problemet under sommaren. Frågan är fortfarande inte löst om det är arkitekten, White arkitekter, eller konsulten Peab med underleverantörer som ska åtgärda problemet.

Ingrid Gallagher - ingrid@byggindustrin.com

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.