Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Brott & straff

Golvbranschen i aktion mot mutor

Publicerad: 11 februari 2019, 15:18

Johan Aspelin, vd för Golvbranschen.

Foto: Golvbranschen

Golvbranschen lanserar en antikorruptionspolicy för att hålla branschen ren från mutor och annat otillbörligt gynnande.


Sveriges byggindustrier har nyligen tagit fram en guide för branschföretag på hur man kontrollerar sina UE, för att slippa obehagliga överraskningar och svartekonomi. Nu gör golvbranschen ett drag i samma riktning och upprättar en företagsspecifik antikorruptionspolicy.

Antikorruptionspolicyn har tagits fram med hjälp av organisationen Institutet Mot Mutor (IMM). Det huvudsakliga målet med policyn är att minska inslaget av mutor och otillbörliga förmåner i golvbranschen.

– Vi ser denna antikorruptionspolicy som ett steg i rätt riktning till att fortsätta utveckla Golvbranschens företag och även ta ett större grepp kring hållbarhetsfrågan och vårt sociala ansvar, säger Johan Aspelin, vd för Golvbranschen, i ett pressmeddelande.

Alla auktoriserade golvföretag måste följa policyn och ha kännedom om lagstiftningen på området och ange vad de själva drar gränsen för otillbörlig påverkan. De måste dessutom ange hur de arbetar mot hanterar korruption.

Mattias de Frumerie

Formgivare

mattias@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.