Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Brott & straff

Grönt ljus för Ersta nya sjukhus

Publicerad: 22 maj 2017, 06:54

Nu har domen i Mark- och miljödomstolen kommit gällande de överklaganden som gjorts mot detaljplanen för Ersta Nya Sjukhus. Domstolen avvisar samtliga överklaganden.


Överklaganden har kommit från grannar och Stockholms stads kulturförvaltning, men i och med Mark- och miljödomstolens domslut kan arbetet troligtvis gå in i nästa fas.

– Det känns bra att vi nu fått ett positivt besked från Mark- och miljödomstolen så att byggprocessen kan gå vidare till nästa fas. Nya lokaler är en förutsättning för att vi även fortsättningsvis ska kunna erbjuda högkvalitativ vård. Ersta Nya Sjukhus blir ett toppmodernt sjukhus där vi ska bedriva en långsiktigt hållbar hälso- och sjukvård. De nya lokalerna ger oss möjligheten att vara flexibla inför framtidens vårdutmaningar, säger Stefan Nilsson direktor på Ersta diakoni.

Detaljplanen vinner laga kraft efter en överklagandeperiod på tre veckor från idag. Om överklaganden sker av mark och miljödomstolens dom, krävs ett prövningstillstånd från domstolen för att ärendet ska tas upp till överprövning. Det kan ta ytterligare tre-sex veckor.

Anders Siljevall, anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.