tisdag26 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Brott & straff

Måleriföretag måste betala efter försenade arbeten

Publicerad: 17 januari 2019, 12:22

Besiktningsmannen hittade omfattande brister. Bland annat hade Sandå i vissa fall använd grå färg i stället för vit.

Måleriföretaget Sandå Sverige ska betala drygt 60 000 kronor samt drygt 860 000 kronor i rättegångskostnader efter en tvist med bostadsföretaget Stångåstaden. Detta enligt en dom i tingsrätten.


Elin Bennewitz

elin@byggindustrin.se


Tvisten mellan Sandå och Stångåstaden handlar om att målningsarbeten blivit försenade.

Sandå Sverige fick uppdraget att måla om fönster på bostäder på Stångåstadens fastigheter på Långgatan, Grengatan och Ullstämmavägen i Linköping efter en offentlig upphandling. Kontraktsumman för projektet Långgatan och Grengatan var 1 995 000 kronor och för projektet Ullstämmavägen 2 685 000 kronor.

Entreprenadarbetena påbörjades våren 2015 och skulle enligt avtalen vara färdigställda och tillgängliga för slutbesiktning den 30 juni 2016. Stångåstaden medgav senare en förlängning av färdigställandetiden till den 15 juli 2016. Men först i maj 2017, nästan ett helt år senare, kunde besiktningsmannen godkänna entreprenaden. I mellantiden hade besiktningsmannen tvingats avbryta flera slutbesiktningar på grund av alltför omfattande fel och brister. Det var bland annat bristande slipning, färgkladd och färgstänk på delar av huskroppen som inte skulle målas, bristande täckning av målarfärgen, fastmålade fönster och dörrar samt brister i skrapning och kittning.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev