tisdag21 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Brott & straff

NCC drar sig ur moskébygge

Publicerad: 22 november 2018, 22:07

NCC stoppar samarbetet med den planerade moskén i Rinkeby.

NCC kommer inte att bygga den planerade moskén i Rinkeby. Detta efter information om att personer kopplade till insamlingen är misstänkta för brott.

Ämnen i artikeln:

NCCmoské


En ny moské i Rinkeby planeras bli verklighet via en pengainsamling. Men ledande personer som skött insamlingen har i en undersökning av Svenska Dagbladet visat sig vara misstänkta för ekonomisk brottslighet. Det handlar om tre personer som även sitter med i styrelsen till friskolekoncernen Al-Azhar. Alla tre sitter för närvarande häktade.

– Uppgifterna var helt nya för oss och vi fick kännedom om detta i samband med den rapportering som sker i media. NCC ser allvarligt på de anklagelser som riktats mot personerna som har kopplingar till den planerade moskébyggnationen i Rinkeby och detta i kombination med tidigare process gör att NCC nu väljer att avsluta samarbetet, säger Fredrik Anheim, avdelningschef, NCC Building.

Arbetet hade bara kommit till inledande planeringsskede där förutsättningarna för att bygga undersöktes. Fredrik Anheim beskriver även att det var en osäker process ekonomiskt eftersom projektet skulle finansieras via en insamling.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev