Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Brott & straff

Överklagan mot Citytunneln förlorade i domstol

Publicerad: 23 juni 2008, 09:42

Företaget Balfour Beatty Rail överklagade en upphandling av Citytunneln i Malmö. Nu har länsrätten slagit fast att Citytunnelns upphandling av järnvägstekniska installationer var korrekt.


Länsrätten i Dalarna har avslagit Balfour Beatty Rails överklagan angående hur anbuden skötts i samband med en upphandling vid Citytunneln. Entreprenaden gäller järnvägstekniska installationer värda 390 miljoner kronor på sträckan mellan Hyllie och Malmö station.

– Det innebär en lättnad för oss i projektet. Nu kan vi åter sätta full fart och återuppta arbetet med den sista stora entreprenaden inom projektet, säger Örjan Larsson, Citytunnelns projektchef.

Upphandlingen vanns av Banverket Produktion och ett avtal tecknades i slutet av mars. Sedan dess har dock avtalet varit ogiltigförklarat på grund av Balfour Beatty Rails överklagan. Nu har länsrätten i Dalarna alltså kommit fram till att upphandlingen inte strider mot lagen om offentlig upphandling och arbetet kan gå vidare.

Johanna Åfreds

Reporter

johanna@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.