Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Brott & straff

Polisrazzia mot Oscar Properties

Publicerad: 12 maj 2021, 12:29

Oscar Properties projekt 79&Park på Gärdet i Stockholm.

Foto: Laurian Ghinitoiu

Polisen genomförde en razzia mot Oscar Properties kontor i centrala Stockholm förra veckan. Anledningen är misstankar om insiderbrott.


Ämnen i artikeln:

Oscar PropertiesEkobrott

Det var Dagens Industri som först rapporterade om polisrazzian mot Oscar Properties. Uppgifterna bekräftas av Ekobrottsmyndigheten för Fastighetsnytt.

– En husrannsakan har genomförts i Oscar Properties lokaler under förra veckan. Brottsmisstankarna gäller insiderbrott. I övrigt har vi ingen ytterligare information att lämna med hänsyn till förundersökningssekretess, säger presskontakten Niklas Ahlgren i ett mejl.

Förundersökningsledare är Thomas Langrot, chefsåklagare på EBM:s finansmarknadskammare.

LÄS MER: Oscar Properties lägger byggandet på hyllan 

Det är inte klarlagt vem misstankarna gäller. Di noterar dock att styrelseordförande Peter Norman och finanschefen Per-Axel Sundström köpte aktier i bolaget i april, strax innan fastighetsprofilen Sven-Olof Johansson klev in som ägare i bolaget. Något som fick aktien att rusa 32 procent på en dag. 

Både Peter Norman och Per-Axel Sundström har förnekat att de kände till Sven-Olof Johanssons investering när de gjorde sina aktieköp, skriver Di.

Oscar Properties kommenterar händelsen i ett kort pressmeddelande.

”Med anledning av dagens medieuppgifter vill Oscar Properties göra följande klargörande. Bolaget har ingen kännedom om att någon med koppling till bolaget har blivit delgiven misstanke för brott.

Bolaget samarbetar till fullo med EBM i detta ärende och i övrigt har bolaget inga kommentarer.”

Oskar von Bahr

Teresa Ahola

Ämnen i artikeln:

Oscar PropertiesEkobrott

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.