Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag07.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Brott & straff

Resor och pensioner fällde Rask

Publicerad: 6 Mars 2008, 13:43


AV TOMAS ÄNGSHAMMAR

Ola Rask sparkades i går med omedelbar verkan från jobbet som föreståndare för byggfackens kursgård Rönneberga. Styrelsen meddelade att den inte längre har förtroende för Rask, detta sedan den särskilda utredning som tillsattes efter DNs avslöjanden i februari hittat nya märkligheter. Bland annat har Ola Rask under fyra år varit på 121 studieresor - en av dem gick till Argentina och Chile för att praktisera det engelska språket - samt haft en orimligt omfattande representation.

Allvarligast var dock att Ola Rask förutom dubbla löner även får pension betald av Rönneberga både för lönen från Rönneberga och från Riksdagen.

- Det fanns inte i vår vildaste fantasi att Rönneberga skulle betala Ola Rask pensionen för hans lön från riksdagen. När vi fick veta detta försökte vi omedelbart omförhandla denna pensionsdel. Men Ola Rask vägrade. Och vi tvingas inse att avtalet gäller och att vi är bundna till det, säger styrelsens ordförande Hans Tilly till TT.

Redaktionen

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.