tisdag26 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Brott & straff

Roger Mogert lämnar efter trakasserianklagelser

Publicerad: 23 november 2017, 14:58

Roger Mogert lämnar stadshuset i Stockholm efter anklagelser om trakasserier. Foto: Lieselotte van der Meijs

Roger Mogert, stadsbyggnads- och kulturborgarråd i Stockholms stad, avgår efter anklagelser om att han utnyttjat sin roll för att komma i kontakt med kvinnor.


Roger Mogert avgick från sin post under torsdagen efter att ett antal kvinnor har vittnat om att han missbrukat sin ställning. I ett skriftligt uttalande medger han att han betett sig på ett sätt som inte är acceptabelt.

"När allting nu systematiskt lagts fram för mig om hur jag har agerat mot andra, så kan jag inte värja mig, eller skjuta det ifrån mig. Jag har betett mig på ett sätt som är oacceptabelt, jag har fått de här kvinnorna att känna sig utsatta. Jag är djupt ledsen för det och vill be de här personerna om ursäkt”, skriver han.

– Det som är min vetskap är att han har använt sig av sin maktposition för att få kontakt med kvinnor. Att uppvakta kvinnor. Hans rörelsemönster är att se till att vara på den plats som kvinnorna är. Gärna i sammanhang där man går ut och tar en öl eller blandar in alkohol. Sedan kan jag inte alla historier, men det är historier där alkohol naturligtvis gör att man känner sig i en utsatt position, säger finansborgarrådet Karin Wanngård till Dagens Nyheter.

En ersättare på posten kommer att presenteras inom kort.

Anders Siljevall, anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev