Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Brott & straff

SEKO kräver hårdare tag

Publicerad: 4 April 2008, 12:35

Seko kräver att Sverige omgående ratificierar det nya EU-fördraget.- Hade det nya EU-fördraget gällt redan idag, hade torsdagens dom i EG-domstolen blivit den motsatta, säger Björn Inge Björnberg, ombudsman på Seko.


Det som fått SEKO på stridshumör och gör att de vill ha hårdare tag är domen i EU-domstolen. Enligt den står det nu klart att kravet på kolletivavtal vid offentlig upphandling strider mot EG-rätten.
-I det nya EU-fördraget lyfter man den sociala dimensionen, säger Björn–Inge Björnberg. Det vill vi nu att Sverige nu ställer sig bakom.
SEKO är positiva till Id-06 och det nya förslaget att reglerna för f-skattsedel ska förenklas. Men de vill ändå att Sverige tar hårdare tag mot skattefusket.
- Införande av Id-06 är ett steg i rätt riktning, säger Björn Inge Björnberg ombudsman SEKO. Vi är postiva till att f-skattereglerna förenklas men de ska endast på det villkoret att kontrollreglerna förstärks.

KARIN RUTSTRÖM

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.