Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Brott & straff

Seriösa hantverkare på nätet

Publicerad: 2 April 2008, 10:25

Thomas och Mia Wemmenlöv tröttnade på oseriösa hantverkare. Själva är de utbildade målare med eget företag och startade vid sidan om den ordinarie verksamheten en sajt för seriösa hantverkare.


Sajten bildades för tre år sedan och idag finns ett 150-tal hantverksföretag anslutna inom olika kategorier. Samtliga företag har granskats av Thomas och Mia Wemmenlöv och kraven är bland annat att företagen har f-skattebevis, utbildning, behörighet och försäkringar.

-För kunderna är sajten mycket bra och ger dem trygghet. De kan lita på att det företag de anlitar har rätt kompetens, säger Thomas Wemmenlöv.

De anslutna företagen får rätt att sätta en kvalitetsstämpel på sina offerter, brev och andra handlingar som talar om att de jobbar seriöst. Stämpeln SÄK, som står för Seriositet, Ärlighet och Kunskap, har tagits fram i samarbete med konsumentverket, skattemyndigheten och kronofogdemyndigheten.

-Om ett anslutet hantverksföretag missköter sig till exempel jobbar svart eller utför ett dåligt jobb utan att ta sitt ansvar blir det uteslutet, säger Thomas Wemmenlöv, vars eget företag heter Svenskt Kvalitetsmåleri.

Sajten heter www.spikifoten.se.

Margareta Redlund Laninge

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.