Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Brott & straff

Sex delgivna misstanke i Solna

Publicerad: 22 mars 2011, 14:06

Åklagaren kan besluta om åtal för grovt mutbrott och grov bestickning inom en månad.


Sex personer är delgivna misstanke om grovt mutbrott eller grov bestickning med anknytning till byggandet av Nationalarenan i Solna. Efter ett års utredningsarbete närmar sig åklagaren ett beslut om eventuellt åtal.

I förra veckan fick de sex misstänkta personerna ta del av förundersökningsprotokollet. De har nu formellt tre veckor på sig att komma med synpunkter. Därefter fattar åklagaren beslut om han ska gå vidare och väcka åtal.

– De misstänkta kan få någon vecka extra på sig, i praktiken kan det dröja omkring en månad innan jag fattar beslut, säger chefsåklagare Alf Johansson.

Det var i mars 2010 som tidningen Dagens Samhälle skrev att Solnas dåvarande stadsdirektör Sune Reinhold hade fått arvode från ett bolag som deltar i projektet med Nationalarenan i Solna, som ska heta Swedbank Arena.

Sune Reinhold ska ha tagit emot 25 000 kronor i månaden, sammanlagt minst 600 000 kronor, utöver sin lön från kommunen.

Kort efter avslöjande inledde Alf Johansson en förundersökning. Han säger att sex personer är delgivna misstanke men han avslöjar inte vilka dessa personer är.

Utredningen har tidigare försenats flera gånger men är nu klar.

Björn Dickson - bjorn@byggindustrin.com

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.