fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Brott & straff

Skanska bemöter mutanklagelser med granskning

Publicerad: 20 mars 2015, 10:55

Skanska utreder mutanklagelserna mot företaget.

Skanska försöker nu gå till botten med mutanklagelserna mot företagets tjeckiska anläggningsprojekt R7 som kommit fram genom en granskning av SR Ekot och den tjeckiska public service-radion. En granskning har tillsatts som ska göras av företaget Deloitte.

Ämnen i artikeln:

granskningSkanskaDeloittemutbrott

MdF

Mattias de Frumerie

mattias@byggindustrin.se


Enligt uppgifter från Ekot kände Skanska till mutmisstankarna redan 2011. Skanskas styrelseordförande Stuart Graham uppgav först att han kände till detta, men har senare förnekat det och säger att det är ett missförstånd att mutmisstankarna varit kända.

Enligt ett färskt pressmeddelande från Skanska kom företagets internrevision om projektet 2011 fram till att: ”projektet endast hade brutit mot Skanskas interna regler. Granskningen som leddes av den tidigare chefen för internrevision redovisade inga misstankar om etiska överträdelser.”

I samma pressmeddelande uppges att företaget, trots detta, ser mycket allvarligt på mutanklagelserna och att man har nolltolerans mot korruption. Det är anledningen till att man nu låter Deloitte granska R7.

Relaterade artiklar

Skanska i misstänkt muthärva i Tjeckien

"Vi känner inte till några mutor"

Skanska utreds för kartellsamarbete i Brasilien

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev