Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Brott & straff

Startklart för korruptionsrättegång

Publicerad: 20 september 2013, 14:43

Den 23 september börjar rättegången i det så kallade Solnamålet i Svea hovrätt. Domstolen har delat upp rättegången i nio olika förhandlingstillfällen fördelade på lika många dagar. Enligt planerna ska rättegången pågå till den 1 oktober.


Tingsrättens dom i Solnamålet kom den 11 maj 2012 och innebar att alla sex åtalade utom en friades. Den som fälldes var Solnas förre stadsdirektör Sune Reinhold som dömdes för mutbrott till villkorligt fängelse dagsböter.

Sune Reinhold dog den 2 juli i år. Han hävdade hela tiden sin oskuld och överklagade domen.

Fem av de sex domarna i tingsrätten överklagades. Chefsåklagare Alf Johansson vill att fyra personer som friades i tingsrätten döms i hovrätten för bestickning.

De är: Tidigare kommunalrådet i Solna Lars-Erik Salminen (M), Fabeges ordförande och Peabgrundaren Erik Paulsson, Arenabolagets tidigare vd Lennart Daleke och Christian Alexanderson, vd för Arenastaden. För en sjätte person, som friades i tingsrätten, har domen vunnit laga kraft.

Rättegången handlar om påstådd korruption då Sune Reinhold tog emot ett arvode på omkring 900 000 kronor, för arbete som han utförde vid sidan av sin ordinarie tjänst, från ett företag som ägdes av dem som byggde Friends Arena i Solna.

Björn Dickson - bjorn@byggindustrin.com

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.