Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Brott & straff

Svarta löner på prestigebygge

Publicerad: 16 februari 2015, 11:54

Svenska Dagbladet avslöjar utbrett skattefusk på ett av Peabs prestigeprojekt i Stockholmsområdet. Ett glasfasadföretag har anlitat ett polskt bolag som betalar svarta löner till sin personal.


Ämnen i artikeln:

Peabsvartjobbskattefusk

Ett av Sveriges största glasfasadföretag har anlitat ett polskt bolag som betalat svarta löner till sin personal. Enligt anställningskontraktet i Polen är lönen cirka 4500 kronor i månaden, resten får de anställda direkt i handen när de är ute på svenska byggen.

Detta skriver Svenska Dagbladet, som även uppger att detta försiggått på ett av Peabs prestigebyggen i Stockholmsområdet. Byggnads har nu kallat glasfasadföretaget till förhandling.

Huvudentreprenören Peab har inte det juridiska ansvaret, men säger i artikeln att de vill vara med och ta ett moraliskt ansvar för vilka företag som är deras leverantörer och att de redan har tydliga riktlinjer för hur detta ska gå till.

Johanna Åfreds

Reporter

johanna@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

Peabsvartjobbskattefusk

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.