Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Brott & straff

Sveriges Byggindustrier granskar medlemmarna

Publicerad: 29 juni 2018, 12:18

Catharina Elmsäter-Svärd, vd för Sveriges Byggindustrier.

Sveriges Byggindustrier har skärpt sina medlemskriterier och har påbörjat en granskning för att se till att medlemsföretagen till exempel betalar skatter och avgifter och att alla anställda har ID06.


Vid årsskiftet skärpte Sveriges Byggindustrier den uppförandekod för medlemsföretag som infördes 2014. Uppförandekoden innebär bland annat att medlemsföretag ska arbeta mot mutor, karteller och otillbörlig påverkan. Nyheter i uppförandekoden är att alla medarbetare i varje medlemsbolag har ID06 för att få bort fusket i branschen.

I dagarna skickar Sveriges Byggindustrier ut vykort till sina medlemmar där organisationen berättar att man nu granskar företagen för att se till att de följer uppförandekoden.

"En kvalitetsstämpel måste hållas ren för att inte bli suddig i kanten. Många av våra medlemsföretag arbetar idag med att aktivt motverka fusk i branschen. De företag som följer lagar och regler och är noggranna med att upprätthålla en sund konkurrens ska inte behöva vara de som drabbas om fler oseriösa företag tar sig in på marknaden och introducerar sina egna spelregler", skriver Catharina Elmsäter-Svärd, vd för Sveriges Byggindustrier, på organisatinens hemsida.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.