Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Brott & straff

Trafikverket bryter avtal med livsfarlig entreprenör

Publicerad: 12 mars 2019, 12:54

Trafikverket har beslutat att häva kontraktet med LSAB som bygger tunneldelarna på Lovön. Grunden för hävning är kontraktsbrott avseende framförallt arbetsmiljö.


Ämnen i artikeln:

Förbifart StockholmLSAB (Lovön samverkan AB)

Under måndagen den elfte mars har entreprenören LSAB (Lovön samverkan AB), meddelats om hävning av kontraktet. Trafikverket anser att entreprenören brister i sitt arbetsmiljöarbete, skriver Trafikverket i ett pressmeddelande.

Stoppad entreprenör kan komma att stämma Trafikverket

– Vårt uppdrag är att bygga bergtunnlarna i E4 Förbifart Stockholm enligt tidplanen, till rätt kostnad och till rätt kvalitet på ett sätt som uppfyller kraven på en säker arbetsmiljö. En säker arbetsmiljö är den enskilt viktigaste frågan i projektet och efter att ha utvärderat entreprenörens arbetsmiljöarbete under en lång tid har Trafikverket landat i detta beslut, säger Johan Brantmark, projektchef för E4 Förbifart Stockholm.

Nästa steg är att Trafikverket kommer att göra en ny upphandling av de återstående arbetena. Trafikverket kan i dagsläget inte säga vilka tids- och kostnadskonsekvenser detta kommer att få för projekt E4 Förbifart Stockholm, skriver de.

I somras rapporterade Byggindustrin om att arbeten på Lovön stoppades av Trafikverket på grund av arbetsmiljöbrister som inte åtgärdats i tid. Arbetet upptogs dock igen när bristerna var åtgärdade.

Johanna Åfreds

Reporter

johanna@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News