fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Brott & straff

Trafikverket bryter avtal med livsfarlig entreprenör

Publicerad: 12 mars 2019, 12:54

LSAB (Lovön samverkan AB) har meddelats om hävning av kontraktet.

Trafikverket har beslutat att häva kontraktet med LSAB som bygger tunneldelarna på Lovön. Grunden för hävning är kontraktsbrott avseende framförallt arbetsmiljö.

Ämnen i artikeln:

LSAB (Lovön samverkan AB)Förbifart Stockholm


Under måndagen den elfte mars har entreprenören LSAB (Lovön samverkan AB), meddelats om hävning av kontraktet. Trafikverket anser att entreprenören brister i sitt arbetsmiljöarbete, skriver Trafikverket i ett pressmeddelande.

Stoppad entreprenör kan komma att stämma Trafikverket

– Vårt uppdrag är att bygga bergtunnlarna i E4 Förbifart Stockholm enligt tidplanen, till rätt kostnad och till rätt kvalitet på ett sätt som uppfyller kraven på en säker arbetsmiljö. En säker arbetsmiljö är den enskilt viktigaste frågan i projektet och efter att ha utvärderat entreprenörens arbetsmiljöarbete under en lång tid har Trafikverket landat i detta beslut, säger Johan Brantmark, projektchef för E4 Förbifart Stockholm.

Nästa steg är att Trafikverket kommer att göra en ny upphandling av de återstående arbetena. Trafikverket kan i dagsläget inte säga vilka tids- och kostnadskonsekvenser detta kommer att få för projekt E4 Förbifart Stockholm, skriver de.

I somras rapporterade Byggindustrin om att arbeten på Lovön stoppades av Trafikverket på grund av arbetsmiljöbrister som inte åtgärdats i tid. Arbetet upptogs dock igen när bristerna var åtgärdade.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev