Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Brott & straff

Trafikverket vill stoppa entreprenörers uttalanden

Publicerad: 13 december 2019, 15:48

Trafikverket uppmanade entreprenörer på Förbifart Stockholm att hänvisa mediefrågor till Trafikverket istället för att svara på dem själva.

Foto: Trafikverket

Trafikverket försökte hindra byggentreprenörer från att prata med media gällande Förbifart Stockholm, uppger Sveriges Radio.


Ekot har tagit del av e-post där Trafikverket uppmanade entreprenörer på Förbifart Stockholm att hänvisa mediefrågor till Trafikverket istället för att svara på dem själva. Detta ska ha skett i november i samband med att det tillkännagavs att projektet blir kraftigt försenat och flera miljarder kronor dyrare.

Entreprenören för Lovön ska till exempel ha mottagit följande mejl:

"Hej! [...] Vi får en del frågor om kompletterande bultsättning på Lovö. Som tidigare [...] skulle jag vilja att du hänvisar till Trafikverket så att vi kan samordna budskap. Vi är inte så positivt inställda kring att prata om vilka skyddsarbeten vi har gjort [...]"

Och även:

"Hej! [...] Med referens till vårt samtal [...]. Jag ber er att hänvisa eventuella mediakontakter till [...] vår kommunikationsorganisation."

I Trafikverkets kontrakt med entreprenören står det att all kommunikation kring bygget ska skötas av Trafikverket.

– Syftet var att när det gäller projektinformation så är det bestämt sedan tidigare att det är vi från Trafikverket som ska samordna budskap. Vi ska ha en chans att se till att rätt information kommer ut, säger Erik Lindgren, projektenhetschef för tunnlar i Förbifart Stockholm, till Sveriges Radios Ekot.

Johanna Åfreds

Reporter

johanna@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.