Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Brott & straff

Vd:n efter spritavslöjandet: ”Vi har brutit mot vår policy"

Publicerad: 28 oktober 2019, 13:00

Gunnar Hagman, vd för Skanska Sverige, säger att bolaget har brutit mot sin egen uppförandekod och – i värsta fall lagen.

Foto: Skanska

Efter avslöjandet om alkoholförsäljning på ledningskontoret för Mälarbanan går Skanska Sveriges vd Gunnar Hagman ut i en video där han uppmanar anställda, kunder och leverantörer att hjälpa till och larma om missförhållanden.


Det var i onsdags som TV4 Nyheterna avslöjade att det hade skett försäljning och förtäring av alkohol på Trafikverkets järnvägsprojekt Mälarbanan etapp Spånga-Barkarby, där Skanska har totalentreprenaden. Kort därefter inledde polisen en utredning av händelsen, men Skanska inledde också en egen utredning för att ta reda på vad som har hänt.

LÄS MER: Sprit och starköl på byggkontoret

Nu har Skanska Sveriges vd Gunnar Hagman gått ut med ett videomeddelande där han kommenterar händelserna.

– Vi har gjort en utredning på ett par dagar som visar på en del fakta. Vi kan se nu att vi har brutit mot vår policy, våra värderingar och vår uppförandekod. I värsta fall någon lag också, säger han i filmen.

Händelsen, menar Gunnar Hagman, är oacceptabel och han uppmanar nu medarbetare, underentreprenörer, leverantörer och kunder att agera om något liknande förekommer.

– Ser ni någonting i våra projekt vill jag att ni påtalar det i projektet eller en chef högre upp i organisationen. Vill ni vara anonyma har Skanska en hotline, säger Gunnar Hagman.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.