Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bygghistoria

Bon Jovi har fem ABB-robotar på scenen

Publicerad: 19 mars 2010, 13:30

Rockgruppen Bon Jovis konserter bygger till stor del på visuella och ljudmässiga upplevelser. På den nya turnén Circle Tour har bandet med robotar i koreografin som är synkad med musiken.


En viktig del i den visuella upplevelsen av showerna under Circle Tour är ett inslag med fem ABB-robotar (IRB 7600 industrirobotar) placerade på bakre delen av scenen och med varsin 2 x 3 meter LED videoskärm fastmonterad på sin rörliga robotarm. Robotarna ingår som en del av konserten och rör sig i takt med musiken i en avancerad koreografi, samtidigt som skärmarna visar bilder från showen i realtid blandat med digitala animationer. I olika intervall formerar sig de fem robotarmarna så att en enda stor skärm bildas.

Robotarna ska följa med på den nästan två år långa turnén med runt 60 inplanerade konserter i Nordamerika och Europa, och troligen fler därefter. Turnén i Europa börjar den 4 juni och ABB Robotics i Västerås har levererat robotarna till showen.

Circle Tour är det andra stora projektet i underhållningsbranschen för ABB:s robotar på ett år. Förra året användes ett antal ABB-robotar i den kulminerande scenen i filmen ”Terminator Salvation”, med Christian Bale i huvudrollen.

Redaktionen

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev