Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

måndag10.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Bygghistoria

Cramo växer i Norge

Publicerad: 6 mars 2008, 13:38

Cramo har köpt samtliga aktier i Norges tredje största maskinuthyrningsföretag Kramo AS med fem depåer. Samtidigt köps Byggmaskiner i Anderstorp AB med sju depåer. Säljare är Midwaykoncernen.


Ämnen i artikeln:

Cramo

Totalt berörs 54 personer, varav 30 i Sverige.

- Initialt sker inga dramatiska förändringar, men vi kommer att samordna verksamheten för att på bästa sätt säkerställa en fortsatt tillväxt, säger Cramos koncernchef Gunnar Glifberg.

Förvärven har stor strategisk betydelse. Framför allt i Norge där företaget tidigare inte kunnat använda sig av namnet Cramo.

- Vi tar ett fast grepp om utvecklingen på den norska marknaden där vi nu också får möjlighet att arbeta vidare med samma varumärke som på alla andra marknader, säger Gunnar Glifberg.

Köpet av Byggmaskiner i Anderstorp ger framför allt Cramo avsevärt bättre närvaro i Småland samtidigt som koncernen också tillförs värdefull kompetens inom asfalt- och jordpackningsområdet.

MORGAN ANDERSSON

Ämnen i artikeln:

Cramo

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.