Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bygghistoria

Dalkia ingår fyraårigt avtal med Västerås stad

Publicerad: 18 januari 2010, 10:43

Driftavtalet mellan Energi- och tekniktjänsteföretaget Dalkia omfattar driftentreprenad för skolor och särskilt boende samt för Västerås stads verksamhetslokaler.


Dalkia Energy & Building Services vann upphandlingen och har slutit avtal med Västerås stad om att utföra tillsyn, skötsel och felavhjälpande underhåll av byggnader och installationer i lokaler totalt omfattande 620 000 kvadratmeter. Avtalet gäller, förutom stadens alla verksamhetslokaler, både skola och särskilt boende.

Dalkia tar över Västerås stads personal, ett fyrtiotal personer, inom drift och underhåll. Avtalet omfattar dessutom vissa administrativa tjänster.

Inför uppstarten den 1 april tillsätter Dalkia ett särskilt etableringsteam för implementering av organisation, metoder och rutiner. Parallellt med detta följer man Dalkias särskilda process för övertagande av personal.

– Avtalet gäller för fyra år, med möjlighet till förlängning två gånger med ett år i taget. Vi satsar särskilt på personalens behov av stöd i övergångsperioden och på att optimera driften utan att göra avkall på säkerhet, kvalitet och service. För att åstadkomma detta krävs ett fortlöpande utvecklings- och förbättringsarbete, säger Helena Henriksson, affärsutvecklare på Dalkia.

Ingrid Gallagher - ingrid@byggindustrin.com

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.