måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Bygghistoria

De blir nya delägare i ID06

Publicerad: 3 maj 2018, 12:56

Johan Lindström är vd i Plåt & Ventföretagen som är en av de nya delägarna i ID06. Foto: Martina Strand Nyhlin

Åtta nya organisationer går nu in som delägare jämte Sveriges Byggindustrier i ID06. Ägarbreddningen är ett led i att tydligt visa att ID06 är en angelägenhet för hela byggsektorn, både för leverantörer och för beställare.


De nya förbund som nu går in som delägare i ID06 är Plåt & Ventföretagen, Installatörsföretagen, Byggherrarna, Fastighetsägarna, SABO, Maskinentreprenörerna , Glasbranschföreningen och Måleriföretagen.

– Vi har gått in som delägare eftersom ID06 är ett system som vi verkligen tror på och som vi har varit delaktig i sedan starten. Plåt & Ventföretagen vill naturligtvis verka för en byggbransch där det råder sund konkurrens på lika villkor. För att uppnå det krävs det att alla aktörer samarbetar och ett viktigt steg i den riktningen är att ansvaret och ägandet för ID06 sprids, säger Johan Lindström, vd i Plåt & Ventföretagen, i ett pressmeddelande.

Tidningen Byggindustrin har tidigare rapporterat om att en ny standard har tagits fram för att på ett säkert sätt ansluta företag och individer till ID06-systemet. När ett företag ansluter sig till ID06 kontrolleras företaget, firmatecknare och alla andra individer som skall få tillgång till ID06-systemet. Alla individer måste identifiera sig med antingen Bank-ID, pass eller nationellt ID.

–  Det nya ID06-kortet tillsammans med andra tjänster från ID06 ger säkrare arbetsplatser, sund konkurrens och transparens. ID06 är ett hållbarhetsverktyg som gör skillnad för företag och individer samt hjälper företag att få kontroll och se att leverantörer till företaget agerar korrekt, säger Thor Jonsson, ID06.

Relaterade artiklar

Nu tätar ID06 till luckorna som fuskarna har utnyttjat

Anders Siljevall, anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev