Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bygghistoria

De har kallat oss brukspatroner

Publicerad: 5 juni 2012, 13:32

Arbetsgivarorganisationen Vvs-företagen valde att inte delta i årets Yrkes-SM som gick av stapeln den 30 maj–den 1 juni. Beslutet innebär att vvs och isolerplåtslageri inte finns med i mästerskapen. Det är en protest mot Byggnads agerande i den nyligen avslutade konflikten.


– Vi har inget förtroende för Byggnads och det känns olustigt att bara lägga en månads konflikt bakom sig och låtsas som om inget hade hänt, säger Robert Jakobsson, förhandlingschef för Vvs-företagen och ordförande i Vvs-branschens yrkesnämnd.

Men detta drabbar ambitiösa ungdomar som inte alls har strejkat. Hur ser du på det?– Det är jättesynd om dem. Jag har nyss talat med en förälder till en av de ungdomar som skulle ha deltagit och som är väldigt ledsen. Detta slår mot ungdomar men Byggnads strejk slog också vitt och brett.

Är det inte lite grinigt av er att göra så här?– Nej, vi kan inte stå på samma podium som företrädare för Byggnads. De startade en förödande strejk och de har nyligen kallat oss för brukspatroner i pressen.

Tommy Hellström, kanslichef för World skills Sweden, som arrangerar Yrkses-SM:– Det här är beklagligt, det innebär en försvagning av arrangemanget.

BJÖRN DICKSON - bjorn@byggindustrin.com

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.