Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag27.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Bygghistoria

Dokument Stockholm gigantiskt mästerverk i bild

Publicerad: 4 November 2008, 15:07

Dokument Stockholm – staden i tusen bilder, så heter ett praktverk utgivet av Bokförlaget Max Ström. Bokverket hela fyra kilo tung, späckat med fantastiska stockholmsbilder presenterades idag för en entusiastisk press.


Stockholm är en stad i ständig utveckling. Varje dag händer det något som förändrar gatubilden. Fotograferna Erik G Svensson, Roger Turesson och Jeppe Wikström har under två års tid tagit drygt 60 000 bilder av staden och dess närmaste omgivningar. Dokumentationen, som är en hälsning till framtiden, är den mest omfattande fotobok som någonsin har gjorts om Stockholm.

Boken har möjliggjorts tack vare sponsring av drygt ett trettiotal tunga företag bland annat av Akademiska Hus, AP Fastigheter, Einar Mattsson, Fabege, Folkhem, HSB, JM, KF Fastigheter, Lydmar Hotel, NCC, Peab, Skanska, Unibail Rodamco och Vasakronan.

De första fotografierna från Stockholm är tagna i början av 1850-talet. Ända sedan dess har staden med sina gator, torg och byggnader varit tacksamma motiv för generationer av fotografer.

Det är mer än 1 000 bilder som ingår i den 656 sidor tjocka boken som ska skänkas till Stockholms Stadsmuseum. Samtliga bilder har tagits på diafilm för att kunna bevaras åt framtiden, oberoende av back-up, hårddiskkrascher och lagringsmedia.

Fakta Dokument Stockholm – staden i tusen bilder

Foto Erik G Svensson, Roger Turesson, Jeppe Wikström
Författare Svante Björkum
Planeringsredaktör Johan Erséus
Formgivning
Mikael Engblom
Omfång 656 sidor
Antal bilder Ca 1 000
Format 24 x 33 cm
Utförande Inb
Rekommenderat cirkapris 499 kronor

MARIANNE SILÉN - marianne@byggindustrin.com

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.