Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bygghistoria

Kappel återinvigs på Skogskyrkogården

Publicerad: 30 oktober 2008, 14:38

På Alla Helgons dag den 1 november återinvigs den höj- och sänkbara väggen i Heliga korsets kapell på Skogskyrkogården i Stockholm av Kyrkogårdsnämndens ordförande.


- En av Erik Gunnar Asplunds tankar med den höj- och sänkbara sortiväggen var att det skulle vara en befrielse att gå ut från kapellet efter en begravningsceremoni. Det är glädjande att arkitektens idé åter efter 50 år kan förverkligas till tröst för anhöriga i en svår stund, Yvonne Fernell-Ingelström (m), ordförande i Kyrkogårdsnämnden.

Kyrkogårdsförvaltningen i Stockholms stad välkomnar till 11 begravningsplatser, öpnar upp alla kapell, erbjuder ljuständning och bjuder konserter i flera av dem. Sök- och karttjänsten hittagraven.stockholm.se har fått ökad kapacitet och bättre funktionalitet lagom till tiden då extra många söker efter gravsatta anhöriga. Förvaltningen hjälper besökare med söktjänsten och kartutskrifter både på Norra begravningsplatsen och på Världsarvet Skogskyrkogården. Där erbjuds också guidade visningar av kyrkogårdarna, både lördag och söndag.

- Vi ber dock besökare under lördagen att lämna bilen hemma.
Trafiksituationen är mycket ansträngd och parkeringsmöjligheterna nästintill obefintliga, säger Yvonne Fernell-Ingelström.

MARIANNE SILÉN - marianne@byggindustrin.com

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.