Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bygghistoria

Markanvisning i Gällivare avgjord

Publicerad: 14 april 2014, 07:55

I uppdraget för markanvisningstävlingen ingick bland annat att bevara en befintlig lekplats i området. Illustration: Baxis / Seve Ehituse

Vinnare i Gällivare kommuns markanvisningstävling för Silfwerbrandshöjden är företaget Braxis i samarbete med Seve Ehituse. Det vinnande förslaget omfattar 15 flerbostadshus med totalt 40 bostäder.


Under de närmaste 20 åren ska större delen av samhället Malmberget flytta till centralorten Gällivare. Totalt ska runt 250 000 kvadratmeter bostäder och lokaler byggas i samband med flytten. Bostäderna i Silfwerbrandshöjden är en del av omvandlingen som har ledstjärnan ”En arktisk småstad i världsklass”.

I dag är byggplatsen i Silfwerbrandshöjden ett grönområde i ett villaområde. I uppdraget för markanvisningstävlingen ingick bland annat att bevara en befintlig lekplats i området.

Nästa steg i projektet är att ta fram ett markanvisningsavtal och en ny detaljplan för området. Byggstarten är planerad till 2015.

Elin Bennewitz

Reporter

elin@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.