Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bygghistoria

MKB utlyser tävling om hållbar tvättstuga

Publicerad: 9 april 2010, 12:36

MKB Fastighets och Institutet för hållbar stadsutveckling i Malmö utlyser en tävling för att få fram ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbara tvättstugor i flerfamiljshus.


Tävlingen ska resultera i en "spjutspetstvättstuga" där MKB testar ny teknik som biologisk vattenrening, och tre till fyra andra tvättstugor som miljöanpassas med mer beprövad teknik.

– Vi uppmanar alla att våga satsa! Vi premierar spektakulära bidrag och bidrag med helhetslösningar. Vinnarna får testa sina koncept i Ekostaden Augustenborg, säger Åse Dannestam, projektledare på MKB.

Tävlingsbidragen kan vara idéer eller prototyper för teknisk utrustning i tvättstugan som maskiner, värmeåtervinning och vattenrening. Det kan även vara lösningar för exempelvis smarta bokningssystem, ökad organisation, trivsel och gemenskap.

– Den här tävlingen kan innebära det verkliga genombrottet för helt nya hållbara lösningar och sätt att tänka när det gäller fastighetstvättstugor, inte minst i samband med den pågående upprustningen av miljonprogrammet, säger Annika Kruuse och Johnny Kronvall på Institutet för hållbar stadsutveckling i Malmö.

Fakta tävlingen
Tävlingsbidragen ska vara inlämnade senast den 30 april klockan 16. Tvättstugan ska kunna vara i drift under senhösten 2010. Det innebär att de tävlande själva måste kunna förverkliga sina idéer praktiskt. Ersättning utgår till dem vars bidrag förverkligas.
Tävlingen är ett samarbete mellan MKB Fastighets AB, Institutet för hållbar stadsutveckling, Malmö Cleantech City och Miljöförvaltningen genom EU-projektet EKO ERUF.

Redaktionen

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.